יום שלישי, 10 במאי 2011

בישראל כבר כולם מכירים אותנו, עכשיו גם כתבו עלינו בחו"ל

בישראל כבר כולם מכירים אותנו, עכשיו גם כתבו עלינו בחו"ל  . תרגום מאמר מתוך מגזין קטלבלס אמריקאי (KETTLEBELL SPORT & FITNESS MAGAZINE)  על "קטלבלס בארץ הקודש…"

קטלבלס בארץ הקודש
אורי הירש וקטלבלס בארץ הקודש
אילו היו אומרים לאורי הירש לפני חמש שנים שהוא יהיה בעל המכון הגדול והפעיל ביותר לאימון והדרכה בקטלבלס במדינת ישראל, הוא היה כנראה שואל "מה זה קטלבלס ?"…אך מאז עברו הרבה משקולות תחת ידיו השריריות של הירש, וכיום הוא עומד בראש סטודיו "איתנים- קטלבלס", המאמן ומכשיר עשרות תלמידים מדי שנה בתחום, ומפיץ את תורת הקטלבלס בישראל בקרב מבוגרים, צעירים, מדריכי כושר ואף חיילי הקומנדו של צה"ל.
קטלבלס בארץ הקודש
אורי הירש וקטלבלס בארץ הקודש
עד שנת 2006 היה אורי הירש (41)- דור שני לבעלים של מכון ספורט גדול ומצליח ברמת השרון שליד תל אביב, ידוע כמומחה במגוון תחומי אימון אחרים: אימון פונקציונלי, יציבה, הרמת משקולות אולימפית, אמנויות לחימה (חגורה שחורה דאן 2 ), מדריך ומנהל חדר כושר, ומורה לפילאטיס ויוגה. באותה שנה השתתף הירש בכנס לאימון פונקציונלי בלוס אנג'לס (Perform Better Functional Training Summit) – שם, בסדנה עם  גרי קוק (Gray Cook), נחשף לראשונה לאימון הקטלבלס- ונכבש. "התחברתי לקטלבלס מיד- זה הזכיר לי את  אמנויות הלחימה שאני מכיר היטב מבחינת העוצמה, בשילוב עם יכולת התנועה מהפילאטיס והיוגה. הסתקרנתי, זה דיבר אלי, ורציתי להמשיך ולחקור את השיטה".
כיון שבישראל לא שמעו אז עדיין על אימון הקטלבלס, ובהיותה של המדינה ממוקמת במזרח התיכון, חיפש הירש מקומות קרובים יחסית באירופה, בהם יכול היה לרכוש עוד ידע והתמחות בנושא. "נסעתי ללונדון מספר פעמים, שם השתתפתי בקורסים להכשרת מדריכי קטלבלס (EKIa – Advanced Extreme Kettlebell)  אצל טומי מטאיוס וביג'י רול (BJ Rule and Tommy Matthews), הייתי מאד מרוצה ממנה. והתחלתי לשלב את אימון הקטלבלס באימוני היוגה והפילאטיס שהעברתי בסטודיו".
באותה תקופה נאלץ הירש להתמודד עם לא מעט התנגדויות של מתאמנים ותיקים בחדר הכושר, שנוהל על ידי הירש ומשפחתו מזה שני דורות. "לקוחות ומתאמנים רבים התקשו לעכל את השינוי שחל בשיטת האימונים אצלנו- רובם היו רגילים לאימון הקונבנציונלי של חדר הכושר, והתקשו  לעבור מישיבה על מכשירים לאימונים בעמידה, ולהתרגל לתנועות שנחשבו עד אז ל"אסורות", כמו הדד- ליפט והסווינג", הוא מספר, "אבל זה היה חזק ממני- האמנתי באמונה שלמה שהאימון הפונקציונאלי הוא הדרך הנכונה ללכת בה"..
בסופו של דבר, בעקבות התנגדות חלק ממתאמני חדר הכושר לשיטות האימון הפונקציונאלי החליט הירש לסגור את חדר הכושר, ולפתוח מועדון שיתמחה אך ורק באמנויות התנועה- יוגה, פילאטיס פלדנקרייז, טיי-צ'י- וכמובן, קטלבלס. בכך ויתר הירש על קהל של מאות לקוחות, על מנת לקדם את סוגי האימון בהם האמין. במקביל, החל  הירש לערוך סדנאות היכרות למדריכי ספורט ומאמני כושר עם אימון הקטלבלס. "זה לא תמיד היה פשוט- למי שבאו מעולם חדרי הכושר לא היה קל להתחבר לזה, לעומת מדריכים שבאו ממחול ואמנויות לחימה, למשל, שנכנסו לעניין בטבעיות".
קטלבלס בארץ הקודש
אורי הירש וקטלבלס בארץ הקודש
באותו שלב השתתף הירש בקורס מדריכים (Russian Kettlebell Challenge – (RKC של פבל טסטולין (Pavel Tsatsouline), "זה חידד לי עוד יותר את תפיסת האימון, לימד אותי דברים חדשים,חיזק אצלי דברים שידעתי, וביסס את האמונה שלי בסוג האימון הזה". הירש, שאינו מפסיק ללמוד ולהשתכלל, המשיך והתמחה גם אצל ולרי פרדנקו (Valery Fedorenko) (ב- Kettlebell Lifting Coach WKC). "הייתי בקורס ביוון, וגיליתי פן חדש ונוסף של הקטלבלס, את הקטלבלס ספורט. אמנם מדובר בשתי גישות שונות- זו של פאבל, האגרסיבית יותר, וזו של פדרנקו, התנועתית- רכה יותר, אבל במשך הזמן מצאתי דרך לשלב בין שתיהן, באופן שלתפיסתי מעשיר את האימון ואת המתאמנים".
בהדרגה ובבטחה צמחו במכון "איתנים קטלבלס" קבוצות מתאמנים מסורות (שלא לומר מכורות) לקטלבלס. "זה התחיל מקבוצה אחת קטנה של "חלוצים", ועבר מפה לאוזן. חלק מהמבוגרים עזבו, כי הרגישו שזה אימון אגרסיבי מיד בשבילם והיה להם קשה להתחבר לעולם התנועתי, אבל במקומם בא קהל רענן וצעיר", מספר הירש.
כיום, ארבע שנים מתחילת הדרך, מתאמנים במכון עשרות "נאמני" קטלבלס, שלא היו מחליפים את סוג האימון הזה בשום שיטה אחרת. "בהחלט אפשר לומר שקהל המתאמנים שלנו מיוחד- אלה לא מתאמני ה"מיינסטרים" של חדרי הכושר, הם לא באים לראות ולהיראות, אלא ללמוד ולשפר יכולות גופניות ומנטליות. כולנו עברנו, איש בתורו, שינוי תרבותי, לכיוון אימוני תנועה פונקציונאליים שמותאמים לחיי היום יום. גילינו עולם הוליסטי של גמישות, שיווי משקל, תנועתיות, וכמובן יכולות גופניות משופרות".
בהמשך השתתף גם בסדנה מתקדמת של IKFF Level 2 Fitness and Movement Dynamics  עם סטיב קוטר (Steve Cotter) ובהדרגה שכלל הירש את שיטות האימונים בקטלבלס, תוך שימוש בידע שצבר מתחומי ההתמחות השונים שלו. "התנסיתי בשיטות השונות, היה לי זמן לטעות ולתקן, בהדרגה סיננתי אלמנטים שונים מכל השיטות, באופן שנוצרת סינרגיה בין סגנונות ה- RKC  וה- WKC, לצד אלמנטים מתחום היוגה, הפילאטיס ואמנויות הלחימה. העבודה הזו כרוכה בהתמודדות מנטאלית שדורשת ממך להתגבר על קשיים הן כמתאמן, והן כמאמן. ללוות אנשים שלא נכנסים לשיטה בקלות, ללמד אותם לא להישבר, לעבור איתם את האתגרים, עד לרגע שבו הם כן מצליחים להפנים את השיטה- זה אתגר מרתק, ואני נהנה לעמוד בו יום יום".
עשרות מדריכים כושר כבר עברו קורסי הכשרה באיתנים קטלבלס, ומפיצים את התורה הלאה. בעקבות החשיפה  שמעו על הירש ואימון הקטלבלס גם ביחידות העילית של צה"ל. "בעזרת אדל,פיזיותרפיסטית של אחת מיחידות הקומנדו, שראתה את היתרונות בשיטה, התחלתי בהכשרת מדריכים ולוחמים ביחידות הקומנדו. בסטטיסטיקה שנעשתה לא מזמן ביחידות הללו התברר שהשיטה מסייעת משמעותית בהקטנת מספר הפציעות באימונים".
עם ההצלחה בשטח הגיעה גם ההתעניינות התקשורתית- הירש מתראיין לעיתים מזומנות בעיתונות ובטלוויזיה, ולאחרונה אף הוציא סדרת די.וי. די המדגימה את השיטה, ואת "ספר הקטלבלס"- הספר הראשון בעברית המסביר את שיטת האימון הפונקציונאלי ואימון הקטלבלס, וכולל גם הדגמות מפורטות של התרגילים. בנוסף, הירש הוא היבואן היחיד בארץ של ציוד קטלבלס. "אנחנו לא עושים קידום מכירות או פרסום, מלבד ה"פייסבוק", שם התגבשה סביב המכון קהילה פעילה ודינאמית. אני לא חותר להגדיל את המכון עוד ועוד. חשוב לי שאלה שכן מתאמנים יבינו את העניין עד הסוף ויפנימו את העקרונות ההוליסטיים והתנועתיים שבו".
.במכון איתנים ניתן לראות כיום צעירים ומבוגרים, גברים ונשים, מתאמנים בהתמדה ובהנאה בקטלבלס, (כולל מפגשי אימון מחוץ למכון, בפארקים, שהופכים לאחר מכן לפיקניק חברתי). "אין ספק שהמכון הפך לקהילה שהיא הרבה מעבר לאימון עצמו", מסכם הירש, "מדובר לא רק באימון, אלא גם בהשקפת עולם ובדרך חיים".
ואגב השקפת העולם ההוליסטית- כשנולדה בתו הבכורה של הירש לפני כשנה, היא צולמה מיד לצד משקולת קטלבלס קטנה בת 3 קילוגרם… להיט גדול בקרב ידידי מכון איתנים קטלבלס בפייסבוק. ככה זה כנראה, כשהופכים את הקטלבלס לדרך חיים.

אין תגובות: